Meniu
Projektai mieste, respublikoje
2023-05-02

Spalio 10 dieną minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena mums primena apie emocinės sveikatos, jos saugojimo bei stiprinimo galimybes. Kauno lopšelis – darželis „Ežiukas“ jau daugelį metų iš eilės organizuoja jau tradicija tapusią akciją „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną“, kurios tikslas yra saugoti ir stiprinti vaiko psichinę sveikatą, formuojant teigiamas nuostatas, empatiją bei norą padėti kitiems.

 

Norėdami peržiūrėti fotoalbumą SPAUSKITE ČIA

 

Pasaulinė psichikos sveikatos diena


Vasaros pirmosiomis savaitėmis „Berželių“, „Klevelių“ ir „Šermukšnėlių“ grupių vaikai dalyvavo Kauno lopšelio-darželio „Giliukas“ organizuotame Respublikinio ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų projekte „Penkios Kneipo dienos“. Šio projekto tikslas – formuoti pozityvų holistinį bendruomenės požiūrį į sveikatos ugdymą, skatinti bendruomenės įsitraukimą ir dalyvavimą, padedant vaikams formuoti teisingus sveikos gyvensenos įgūdžius ir nuostatas, taikant S. Kneipo metodo elementus.

Norėdami peržiūrėti fotoalbumą SPAUSKITE ČIA

„Penkios Kneipo dienos“


Š. m. gegužės 2-13 dienomis „Klevelių" grupės ugdytiniai dalyvavo Kauno rajono Vilkijos lopšelio-darželio „Daigelis“ organizuotame respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų festivalyje „Skambantis darželis: šoku, groju, dainuoju” ir šoko lietuvių liaudies šokį „Patrepsinį”.

 

Norėdami peržiūrėti vaizdo įrašą SPAUSKITE ČIA

 „Patrepsinės"


Gegužės 8 d. Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ komanda dalyvavo didžiausiame Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų projekto „Lietuvos mažųjų žaidynės“ finaliniame festivalyje Jonavoje, kurį organizavo ir rėmė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) bei Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA). Vaikai dalyvavo įvairiose rungtyse: bėgiojo, šokinėjo, mėtė kamuolius ir lenktyniavo estafetėse. AČIŪ Marijai, Emilijai, Nikolei Marijai, Aldui, Jonui, Viliui ir jų tėveliams už dalyvavimą, gerą nuotaiką ir palaikymą! #LTMŽ #RIUKKPA 

 

Kviečiame peržiūrėti akimirkas vaizdo įraše, norėdami jį peržiūrėti SPAUSKITE ČIA

„Lietuvos mažųjų žaidynės“


„Sveikata - tai dovana!”


Kauno lopšelis-darželis „Ežiukas“ prisijungė prie „Gyvosios planetos“ komandos iniciatyvos „ŽEMĖ – MYLINČIO ŽMOGAUS RANKOSE“Visą iniciatyvos laikotarpį įstaigos bendruomenė ir tėveliai atliko gerus darbus, puoselėjant Žemę ir jos gyvybę.
Kviečiame peržiūrėti akimirkas vaizdo įraše.

ŽEMĖ - MYLINČIO ŽMOGAUS RANKOSE"


Balandžio 7-ąją minima Pasaulinė sveikatos diena. Šią dieną Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ ugdytiniai ryte aktyviai mankštinosi (flashmobe) - ,,Dance Monkey“ su Lietuvos 400 metrų bėgimo čempionu Dariuš Križanovskij. Vėliau prisijungė prie Respublikinės ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijos „Sveikatos Želmenėliai” organizuotos akcijos „Aš bėgu - 2022", ir dalyvavo masiniame bėgime Kauno Santakos parke.

Pasaulinė sveikatos diena.

 

 

 

Norėdami peržiūrėti fotoalbumą SPAUSKITE ČIA


Kovo 14 – 18 dienomis Dramblio olimpiada įtraukė gausų būrį „Berželių“, „Šermukšnėlių”, „Klevelių“, „Kaštonėlių” grupių ugdytinių. Vaikai turėjo galimybę geriau pažinti save ir savo emocijas, mokėsi būti geranoriškais ir elgtis maloniai. Analizuodami pateiktas situacijas prisiminė, kaip išlaikyti tarpusavio santykius, užjausti kitus, priimti sprendimus. Atlikdami užduotis tobulino gebėjimą pastebėti tinkamą ir netinkamą elgesį, vertinti draugų stiprybes ir gebėjimus, išklausyti ir gerbti vieni kitus.

Dramblio olimpiada.


Kovo 10 d. 10 val. lopšelio – darželio „ Ežiukas“ ugdytiniai su mokytojais prisijungė prie Lietuvos socialinio emocinio ugdymo asociacijos iniciatyvos „Komplimentų banga Lietuvai“. Tikslas – ugdyti vaikų patriotiškumą, socialines emocines kompetencijas, skatinant bendradarbiavimą su Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigomis.

„Komplimentų banga Lietuvai“


Kauno lopšelis-darželis „Ežiukas“ kovo mėnesį kvietė ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo mokytojus ir švietimo pagalbos specialistus kurti skaitmenines ugdymo(si) priemones ir dalyvauti idėjų mugėje „Pažinkime supantį pasaulį!“.

Idėjų mugės tikslas: sukurti skaitmeninių priemonių katalogą „Pažinkime supantį pasaulį“, skirtą ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų aplinkos pažinimo srities ir pažinimo kompetencijos įgūdžių formavimui ir tobulinimui.

Norėdami perskaityti plačiau SPAUSKITE ČIA

 

Norėdami peržiūrėti skaitmeninių priemonių katalogą SPAUSKITE ČIA


Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų ir suaugusių psichikos sveikatos saugojimą bei stiprinimą, Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ bendruomenė organizuoja tradicinę respublikinę švietimo įstaigų akciją „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną!“. Akcija skirta Pasaulinei psichikos sveikatos dienai minėti. Prie akcijos prisijungia darželių ir mokyklų bendruomenės iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių.

Visą šios akcijos savaitę Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ pedagogai su vaikais kalba apie jausmus, jų raišką. Ugdytiniai susipažįsta su 6 bazinėmis emocijomis, mokosi  atpažinti savo ir kitų jausmus. Žaidimų ir kitų, vaikams natūralių veiklų pagalba lavina emocinį intelektą –  išbando būdus, kurie padeda nurimti, ugdo empatiją, toleranciją, gerina socialinius įgūdžius. 

Akciją vainikuoja baigiamasis renginys. Nuo ankstyvo ryto  vaikai keliauja Kauno Rotušės link, praeiviams dalina savo darbelius su šypsenomis, ragina žmones nusišypsoti, dalintis gera nuotaika. Išdalinus šypsenas, įstaigoje vyksta šventė. 2019 m. Respublikinės akcijos Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną" katalogas

 

 Nuotraukos fotogalerijoje.

 



               Respublikinė akcija Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną"

 

2019 m. Respublikinės akcijos „Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną" katalogas (5.11 MB)
Nuorodos