Meniu
Veiklos su ugdytiniais
2024-01-22
  • Kviečiame naudotis “Lavina LT” sukurtomis nemokamomis užduotimis!
    Galite pasinaudoti idėjomis ar atsispausdinti paruoštas užduotis apsilankę Facebook “Lavina LT” puslapyje: https://www.facebook.com/LavinaLT/
    Taip pat galite tapti “Lavina LT” naujienlaiškių prenumeratoriais ir gauti nemokamas užduotis tiesiai į el. paštą. Šioje nuorodoje įveskite savo el. pašto adresą http://www.lavina.lt/

  • Karantinas – ne atostogos, todėl labai svarbu susidėlioti aiškią dienotvarkę. Susitarkite, kada vaikas kelsis, kuriuo metu atliks užduotis ir ilsėsis, kada skirsite laiko bendrai šeimos veiklai, kelintą valandą jis eis miegoti. Žinojimas ir ribos suteikia vaikams (tiek mažiems, tiek paaugliams) aiškumo, o tai padės lengviau ištverti karantiną. 

REKOMENDUOJAMA DIENOTVARKĖ Peržiūrėti dokumentą

JŪSŲ DIENOTVARKĖ Peržiūrėti dokumentą


 „Klevelių“ grupės vaikai keliavo į geometrinių figūrų miestelius susipažino su geometrinėmis figūromis. Domėjosi artimiausia aplinka. Kalbėjo, pasakojo apie savo šeimas. Meninės vizualinės raiškos užsiėmimuose išradingai reiškė savo patirtį įvairiomis linijomis, dėmėmis, formomis, spalvomis. Žaidė muzikinius žaidimus. Šis laikotarpis, buvo didelis iššūkis mums visiems.

Ačiū tėveliams už palaikymą, bendravimą ir bendradarbiavimą, ir už aktyvų dalyvavimą nuotolinio ugdymo(si) veiklose.

Peržiūrėti VIDEO  


Gegužės 15 – oji tarptautinė Šeimos diena. Šeima vaikui neįkainojamas turtas. Tai erdvė, kurioje vaikai išmoksta svarbiausių įgūdžių. Iš šeimos atsinešame gebėjimą mylėti, padėti kitam, užjausti, globoti, dalintis su kitais tuo, ką turi. Išmokstame džiaugtis, mokytis, sportuoti ir dirbti, mokomės atrasti ir pastebėti, susitaikyti ir atleisti, ugdyti savo talentus. Sveikindami su Šeimos diena. "Šermukšnėlių" gr. tėveliams dėkojame už bendradarbiavimą, aktyvų dalyvavimą nuotolinio ugdymo (-si ) veiklose. Iki susitikimo darželyje.

 

Peržiūrėti VIDEO  

 


Šią savaitę 'Ąžuoliukų' grupės vaikai pasinėrė į kūrybos procesą, įsivaizdavo, fantazavo, kūrė savitus ir kūrybiškus darbelius. Lavino gebėjimą skaičiuoti, apibūdintinti daikto vietą eilėje, sudaryti figūras. Labai dėkojame tėveliams už nuoširdų bendradarbiavimą!

Peržiūrėti VIDEO  

 


Vaikučiai, lėlė Onutė ir aš, muzikos mokytoja Renata, siunčiame Jums nuoširdžiausius linkėjimus ir dovanojame akimirkas iš "Klevelių", "Berželių", "Kaštonėlių" ir "Šermukšnėlių" grupių virtualiųjų muzikinių veiklų.

 

Peržiūrėti VIDEO

 


Šią savaitę „Berželių" grupės vaikai nagrinėjo tinkamo ir netinkamo elgesio pavyzdžius. Pastebėjo, kaip sudaryta elementų seka, ją pratęsė. Domėjosi abėcėlės raidėmis, dėliojo jas iš šiaudelių ir kūrė savo vardo raketas. Dėkojame „Berželių" grupės tėveliams už aktyvų bendradarbiavimą.

 

 Peržiūrėti VIDEO


Įdomi ir darbinga dar viena nuotolinio ugdymo savaitė. Dėkojame tėveliams už tokį ilgą ir nuoširdų bendradarbiavimą bei prasmingas veiklas nuotoliniu būdu.

 

 Peržiūrėti VIDEO


„Klevelių“ grupės vaikai šią savaitę skaitmeninių priemonių pagalba domėjosi gamtine aplinka. Susipažino ir gilino žinias apie pievoje gyvenančius mažuosius gyventojus. Dalinosi savo žiniomis kuo jie naudingi, kur gyvena, kuo minta. Stebėjo kaip vikšras tampa nuostabiu drugeliu. Domėjosi gėlėmis, stebėjo pienės augimą. Kūrybinėse dirbtuvėlėse kartu su tėveliais eksperimentavo, įvairiomis meninės raiškos priemonėmis piešė, spaudavo, kūrė darbelius. Ačiū tėveliams už pagalbą.

Peržiūrėti VIDEO


  “Berželių” grupės vaikučiai ir muzikos mokytoja Renata dovanoja Jums "Pasisveikinimo dainelę". Linkime visiems gražios dienos ir geros nuotaikos.

Peržiūrėti VIDEO


Šią savaitę „Berželių“ grupės vaikai ieškojo tinkamų sprendimų statant bokštus. Savitai reiškė savo įspūdžius kūrybinėje veikloje. Bei domėjosi medžiagomis, iš kurių padaryti daiktai. Ačiū tėveliams už nuoširdų ir aktyvų bendradarbiavimą. 

Peržiūrėti VIDEO


"Ąžuoliukų" grupės vaikų savaitė buvo aktyvi ir kupina įdomių ekperimentų. Dėkojame tėveliams už įamžintas akimirkas! 

Peržiūrėti VIDEO


Mamos diena viena gražiausių pavasario švenčių. Mamai skiriami gražiausi žodžiai, pačių rankomis kurti darbeliai. Dėkojame "Šermukšnėlių" grupės tėveliams už pasidalintas nuotraukas.

Peržiūrėti VIDEO


"Kaštonėlių" grupės vaikai, kaip visuomet aktyvūs ir veiklūs. Nuoširdus ačiū tėveliams už bendradarbiavimą.

Peržiūrėti VIDEO


„RIEŠUTĖLIŲ” grupės vaikučiai ruošiasi sveikinti MAMYTES.

Mažieji dirba, pluša iš peties.


„Klevelių“ grupės vaikučiai šią savaitę ruošėsi vienai gražiausių pavasario švenčių – Mamytės dienai. Kartu su Kake Make išsiaiškino kada švenčiama Mamytės diena. Taip pat domėjosi ir susipažino su dažniausiai aplinkoje sutinkamomis gėlėmis. Sužinojo, kad augant ir žmonėms, ir augalams reikalinga meilė ir rūpestis. Kartu su muzikos mokytoja Renata ir meninio ugdymo mokytoja, Jovita, ruošė dovanėles mamytėms. Gaminome sveikinimo atvirutes mamytėms bei močiutėms. Ačiū visiems tėveliams už pagalbą ir nuoširdų bendravimą.

Gražios Mamyčių šventės.

 

Peržiūrėti VIDEO


„Ąžuoliukų" grupės vaikučiai jau ruošia savo sveikinimus mylimoms mamytėms!

 


„Berželių“ grupės vaikai išvardino sveiko ir nesveiko maisto produktus. Išradingai, neįprastai naudojo įvairias priemones veiklose. Pasakodami apie savo šeimą, lipdė jos narius. Kūrė dovanas mamytėms.

 

Peržiūrėti VIDEO


Šermukšnėlių" grupės vaikai aktyviai dalyvauja nuotolinio ugdymo(-si) veiklose, išbando ir draugams siūlo savo idėjas, ruošiasi gražiausiai pavasario šventei Mamyčių dienai". Dalinamės veiklų akimirkomis.

 

Peržiūrėti VIDEO


Muzikinės veiklos metu Pas Kiškį Piškį svečiuose" su Klevelių" grupės vaikučiais ir tėveliais žaidėme muzikinius, ritminius pirštelių žaidimus, "grojome" su dubenėliais ir puodeliais.


Ši vienintelė diena metuose yra Tavo... Ačiū už Tavo meilę, stiprybę ir šilumą. Ačiū, kad visada esi mums ir dėl mūsų.

„Kaštonėlių“ grupės VIDEO


Keliaujame spalvų ir formų pasauliu. Domas Riešutėlių" gr.

 


„Klevelių“ grupės nuotolinio ugdymo(si) veiklos 2020-04-20 iki 2020-04-24 akimirkos. Šią savaitę vaikai susitikimuose su Kimočiukais ugdėsi gebėjimą atpažinti ir pavadinti savo ir kito jausmus, pagrindines emocijas (linksmas, liūdnas, piktas). Eksperimentuodami dailės medžiagomis ir priemonėmis piešė vaivorykštę,gaminosi „Linksmąjį miltinuką“, atlikdami eksperimentą stebėjo kaip vandens pagalba keliauja spalvos.

Ačiū, tėveliams, už nuoširdų ir aktyvų bendradarbiavimą.

Peržiūrėti VIDEO


Ąžuoliukų" grupės vaikų nuotolinio ugdymo(si) savaitės 2020.04.20 - 2020.04.24 akimirkos. Šią savaitę vaikai atpažino įvairias profesijas, darbus ir buitį palengvinančią techniką (prietaisus, transportą, įrenginius). Kūrybiškai atliko įvairias užduotėles ir eksperimentavo vaizdavimo priemonėmis, medžiagomis atrasdami įvairių dailės raiškos būdų.


„Berželių“ grupės vaikai aktyviai dalyvauja „Microsoft Teams“ platformoje organizuojamose veiklose. Atlieka rekomenduojamas nuotolines užduotis. Taip spontaniškai ir savitai reiškia įspūdžius įvairioje veikloje. Dėkojame „Berželių“ grupės tėveliams už nuoširdų bendradarbiavimą.

Peržiūrėti VIDEO


„Šermukšnėlių" grupės vaikai dalinasi savo darbeliais.

Peržiūrėti VIDEO


Muzikinė veikla su Ąžuoliukų" grupės vaikais "Bėga kiškis".

Bėga, bėga per laukelį kiškis, per miškelį bėga linksmas kiškis ir mato aplink žaliuojančius laukus, žydinčias pievas, saulutė ridinėjasi žeme, tikras pavasaris. Džiaugiasi kiškis. O Jūs ar džiaugiatės?

Peržiūrėti VIDEO


Dar viena Kaštonėlių" grupės savaitė. Dėkojame tėveliams už bendradarbiavimą.

Peržiūrėti VIDEO


Riešutėlių" gr. keliauja spalvų pasauliu

 


Piešiam, dainuojam, bendraujam...
Tačiau, ne mažiau svarbus yra judėjimas. Linksmasis Marsietis rekomenduoja prisijungti ir kartu padaryti mankštą.

https://www.youtube.com/watch?v=SpvcUfl0Afs&fbclid=IwAR2KlkxLiXwM9VaKQ4kAaTo2i9Ix05kbPN02gZwW2Q1-eUku2NQt4A4fXXU


Meninio ugdymo mokytojos veikla

https://drive.google.com/file/d/1NQLejr0sTAVGNGoj4ociWncDgJ_j5tbK/view?fbclid=IwAR0cB16RFs8SJ7E3KyLkLSetmVncD7sb1zFii8MKNDQoxnPhSuUzdyrGqDo


Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ grupių vaikai sveikina su Šv. Velykomis ir dalinasi pasiruošimo šventei akimirkomis.

„Ąžuoliukų" grupės Rusnė ir Tėja nuotaikingu eilėraštuku sveikina visus su Šv. Velykomis!

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/2609598209260080/

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/521800722043478/

Šermukšnėlių” grupės Ievutė... kieno kiaušinis tvirtesnis?

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/553124602289981/

Berželių" grupės Jokūbėlis visus sveikina su Šv. Velykom!!! Būkite sveiki!

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/519392588950505/


Šermukšnėlių" grupės vaikų dovanos artimiausiems ir mylimiausiems.

 


Šią savaitę „Berželių“ grupės vaikai ruošėsi Šv. Velykoms. Kūrė įvairius darbelius. Dėkojame tėveliams už pasidalintas akimirkas.

 


Ąžuoliukų" grupės vaikai kruopščiai ruošiasi artėjančioms Šv. Velykoms darydami įvarius darbelius ir užduotėles!
Ačiū tėveliams už įamžintas akimirkas!

 

Taip pat grupės auklėtoja Astra moko kaip vašku marginti kiaušinius ir linki visiems gražių ir linksmų artėjančių Šv. Velykų!

https://drive.google.com/file/d/1WOyS67VD5wY0_DHLRzv1g_JOI1FHf7bQ/view?fbclid=IwAR3aqhfi9u3gwg3huNpEk9gajclt-_iXbvFMgZQ1XOV0aOklywLeEB24jeE


"Šermukšnėlių" grupės vaikai kaip visada aktyvūs: kūrė su menų pedagoge Jovita, dalyvavo veikloje su mokytoja Renata, eksperimentavo su kiaušiniais ir sūriu vandeniu.


Jūros – Marijos (7m.) pasakojimas žiūrint paveikslėlius.

„Velykas švenčia visoje Europoje. Seniau Velykos buvo ypatinga šventė, nes per Velykas buvo ir bažnyčioj šventė. Prieš Velykas dažom kiaušinius su „naktim ir visaip margai“, užrašom artimųjų vardus, pasigaminam skanaus maisto ir tada su svečiais ridename kiaušinius. Atsibudę ieškome kiaušinių, vaikams patinka valgyti spalvotus šokoladinius kiaušinius. Velykėlės būna po savaitės, bet mes šito nežinojom. Velykų Bobutė turbūt yra labai draugiška, myli vaikus, todėl atneša dovanų. Jai patinka būti Velykų Bobute.“


"Klevelių" grupės vaikų susitikimo su menų pedagoge Jovita, akimirkos.


Šią savaitę „Kaštonėlių“ grupės vaikus aplankė džiugi pavasarinė, saulėta nuotaika. Įvairiomis priemonėmis mažieji kūrė nuostabius darbelius gražios Šv. Velykų šventės belaukiant.


Balandžio 8 d. vyko „Berželių“ grupės susitikimas su meninio ugdymo pedagoge. Vaikai ruošėsi, kūrė margučius ir dalinosi savo padarytais darbais vieni su kitais. “Berželių” grupės tėveliai džiaugiasi dėl organizuojamų veiklų nuotoliniu būdu.

 


Prasidėjus šventinei savaitei, džiugią nuotaiką norisi perkelti į namus. „Šermukšnėlių“ grupės vaikai nuotolinio užsiėmimo metu, naudodami Velykinį simbolį - kiaušinį, kūrė papuošimus. Linkėdami gražių artėjančių švenčių, savo darbeliais dalinasi su savo draugais.


Riešutėlių" grupės vaikai pradėjo nuotykių pilną kelionę namuose. Dėkojame tėveliams už nuoširdų bendradarbiavimą.


„Šermukšnelių" grupės ugdytinis Karolis visiems siunčia linkėjimus ir ruošiasi ilgalaikiam eksperimentui... Lauksime galutinio rezultato.

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/1532567273565822/?epa=SEARCH_BOX


„Ąžuoliukų" grupės vaikučiai siunčia šilčiausius linkėjimus vieni kitiems, grupės auklėtojoms ir labai laukia kada galės grįžti į darželį!

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/213661279944665/

Taip pat vaikai dalinasi savo kūrybiškai atliktomis šios savaitės užduotėlėmis. Minėdami Tarptautinę vaikų knygos dieną vaikai sukūrė savo pirštukų pasakas.


Prabėgo dar viena "Kaštonėlių" grupės vaikų nuotolinio ugdymo/si savaitė. Vaikučiai piešė, klijavo, šoko ir su mumis dalinasi savo užsiėmimų akimirkomis. Dėkojame tėveliams už kantrybę, kūrybiškumą, bendradarbiavimą.


Balandžio 2-oji – Pasaulinė autizmo diena. Viso pasaulio bendruomenė autizmo dieną mini naudodama mėlyną spalvą.

Džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų įstaigos ugdytiniais bei jų tėveliais, kurie prisidėjo prie Autizmo supratimo akcijos. Piešdami mėlynas saulytes, mažieji išreiškė supratimą ir palaikymą šios negalios ištiktoms šeimoms.

Taip pat pridedame ISADD Lietuva administracijos padėką mūsų įstaigos bendruomenei: „Sveiki, labai malonu, kad prisidėjote prie mūsų idėjos ir skleidžiate žinią kitiems. Linkime sėkmės jūsų darželiui, linkėjimai visiems šauniems jūsų pedagogams, vaikučiams ir jų tėveliams!“


Trečią karantino savaitę „Berželių“ grupės vaikai atpažino savo jausmus, puošė savo vardo pirmąją raidę. Sukūrė lietaus lašelius bei aktyviai šoko.
Dėkojame „Berželių“ grupės tėveliams už aktyvų bei nuoširdų bendradarbiavimą atliekant rekomenduojamas nuotolines užduotėles.

https://www.facebook.com/1643959442558466/videos/255589219172734/?t=3

 

Nuorodos